Programma

/Programma
Programma 2020-04-22T15:19:04+00:00

Programma Woningsdag:

Landelijk komt het bestuur van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen met de volgende programmering in samenwerking met andere partijen:

06.19 uur                  Vanaf zonsopgang in heel Nederland vlag en wimpel voor de Koning en voor elkaar

09.45-10.00 uur     Klokgelui in geheel Nederland en in op de Antillen

10.00 uur                  EO/KBOV Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest. Vanuit Gouda feliciteert burgemeester Pieter Verhoeve (voorzitter Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) feliciteert Zijne Majesteit met zijn verjaardag.

10.00-18.00 uur     Start digitale kleedjesmarkt (uitwerking is in ontwikkeling)

11.00 uur NOS:       Compilatie Koningsdag

13.00 uur                  Overhandiging bundel ‘Koningsbrieven’. Helaas bleek het voor ons organisatorisch niet mogelijk te zijn u hier snel over te informeren om hier aan mee te doen.

15.00 uur                  Zingen voor saamhorigheid; tegen het eenzaamheidsvirus.

Artiesten treden in heel Nederland solo op voor verzorgingstehuizen; onder leiding van Ali B. Zie toelichting hieronder

16.00 uur                  Nationale Toost (www.nationaletoost.nl)

 

Vertel het de Koning

Kinderen van Nederland schrijven aan en tekenen voor de Koning. In maximaal 15 regels schrijven of tekenen kinderen hun verhaal, hun ervaring over de coronacrisis. Over de tijd dat ze thuis moest zijn, hoorde over mensen die ziek waren, niet naar school mochten, papa of mama die thuis moest blijven of juist heel veel moest werken.

 

Zingen voor saamhorigheid

In samenwerking met rapper Ali B. heeft de KBOV in de persoon van Pieter Verhoeve (burgemeester van Gouda) aan alle burgemeesters van Nederland het voornemen voorgelegd om in iedere gemeente (bekende) plaatselijke musici en artiesten een solo-optreden te laten verzorgen voor de verzorgingstehuizen. Dit staat gepland tussen 15.00 uur en 16.00. Via landelijke media zal Ali B. vragen artiesten zich aan te melden. Ook kan een gemeente zelf een bekende muzikant voordragen. Op die manier komt er een landelijk dekkend netwerk van saamhorigheidsconcerten.

 

Tot slot

Landelijk is een en ander is nog in ontwikkeling. Volg daarom onze website www.oranjebond.nl want daar staat alle actuele informatie

Links:

Persbericht Koningsdag thuis.nl

Brief aan leden KBOV, 21 april 2020 

Neem contact met ons op!

Voor kraamverhuur:
Kraamverhuur@koningsdaginbaarn.nl

Voor algemene vragen:
info@koningsdaginbaarn.nl


Adres

Stationsweg 49
3743 EM Baarn