BAARN Koningsdag staat bijna voor de deur en Baarn maakt zich op voor een dag vol feestelijkheden en vermaak. De Oranjevereniging Baarn & Oranje heeft dit jaar weer de handen ineengeslagen met partners om er opnieuw een geweldige dag van te maken en spreekt van ‘een fijne samenwerking’, onder meer met de gemeente Baarn.

Het avondprogramma, dat wederom georganiseerd wordt in samenwerking met ONA (voorheen NoName Events), belooft een knallende afsluiting te worden van een feestelijke dag. ,,Maar veiligheid staat voorop, dus zijn er dit jaar extra maatregelen genomen”, aldus een woordvoerder van de Oranjevereniging. ,,Door middel van extra financiering worden er hekken geplaatst en wordt het deel in de Pekingtuin waar ‘s avonds het feest is, omheind in verband met strengere veiligheidseisen voor evenementen.”

Overdag is er natuurlijk de kleedjes- en kramenmarkt in de Laanstraat, op de Brink, het Oranjepark en in de Pekingtuin. Daarnaast zijn er Volkspelen, bestaande uit de gebruikelijke Kinderspelen in de ochtend en ‘s middags staat er een gloednieuw onderdeel op het programma voor (jong)volwassenen. Dit wordt allemaal georganiseerd in samenwerking met Sportivun. ,,Om deze dag echt tot een succes te maken, hebben we jouw hulp hard nodig”, roept de Oranjevereniging op. ,,Vrijwilligers zijn onmisbaar om alles soepel te laten verlopen en überhaupt te kunnen organiseren. Je hoeft niet de hele dag beschikbaar te zijn; een paar uur is al heel fijn.” Wie wil helpen kan zich aanmelden voor de vrijwilligers-informatieavond op 11 maart om 19.30 uur bij manege Zonneveld, door een e-mail te sturen naar info@koningsdaginbaarn.nl.